در ساختمان سازی برای جلوگیری از فروریختن سقف ها، تا زمانی که مقاوم شوند از جک ساختمانی برای نگه داشتن آن ها استفاده می شود. در بعضی سقف ها مانند نوع بتنی آن نیاز به این وسیله به شدت احساس می شود. در این مطلب برآنیم شما را هر چه بیشتر با کاربردهای جک های سقفی آشنا کنیم.

کاربرد جک سقفی

جک های ساختمانی کاربرد زیادی دارند و در انجام پروژه های عمرانی یک وسیله لازم و ضروری هستند. اصلا تفاوت ندارد که شما یک خانه دو طبقه یا یک برج چندین طبقه می سازید، این محصول در همه ساختمان سازی ها مورد نیاز است. جک سقفی برای نگه داشتن وزن سقف تا پایان ساخت یک طبقه استفاده می شود.

به طور خلاصه می توان گفت کاربرد اصلی این وسیله، نگه داشتن سقف به طور موقت است. چیزی که برای این محصول بسیار اهمیت دارد مرغوبیت آن است. به این دلیل کیفیت مهم است که بتواند میزان فشار سقف را تحمل کند و اینکه در زمین های سست ثابت بماند؛ یعنی اینکه در زمین فرو نرود که در این صورت مشکلات زیادی به وجود می آید.

جک ساختمانی از سه قسمت اصلی نری، مادگی و رزوه تشکیل شده است. قسمت پایین جک از لوله با قطرهای مختلف ساخته شده است. اما رایج ترین سایز، لوله ای با قطر 6 سانتی متر و ضخامت 2 میلی متر است. قسمت بالای جک نیز معمولا از لوله ای به قطر 5 سانتی متر و ضخامت 2.5 میلی متر ساخته می شود.

لازم به ذکر است که جک ها به دو صورت سبک و سنگین ساخته می شوند. نوع سبک آن تحمل وزن کمی دارد اما نوع سنگین آن وزن و فشار بسیار بالا را تحمل می کنند. ضخامت جک را می توان بسته به نیاز مشتری تغییر داد.

سوراخ هایی روی لوله نری برای تنظیم ارتفاع وجود دارد. این سوراخ ها در فاصله 10 سانتی متری از همدیگر قرار دارند که با انواع رزوه محکم به هم متصل می شوند. با توجه به طرح سازه و نوع جک می توان نری جک ها را متحرک ساخت. در جک هایی که به صورت شاقول ساخته می شوند شمع هایی به کار می روند که تحمل فشارهای جانبی را داشته باشند.

 

انواع جک سقفی

جک سقفی انواع مختلفی دارد که می توانید با توجه به نیاز خود در بازار تهیه کنید. انواع جک های ساختمانی شامل این موارد هستند: جک های صلیب دار، جک بدون صلیب، جک U  شکل عراقی، جک های شمعی، جک های فلزی و جک تلسکوپی. جک های صلیب دار و U  شکل عراقی را می توان در ارتفاع های مختلف ساخت و اینکه می توانند تا 1.5 تن وزن را تحمل کنند. نکته قابل توجه این است که برای ساخت جک ها نباید از لوله های درزدار استفاده کرد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!